Beheer startpagina

Een eigen startpagina samenstellen biedt een aantal voordelen. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Verder kunt u uw eigen websites uitstekend promoten via een eigen startpagina. Geld verdienen met uw eigen startpagina is eveneens mogelijk.

Als u aan de slag gaat met uw eigen startpagina, dan is het nodig om u eerst te registreren. Op veel startpagina websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, vindt u een aanmeldformulier hiervoor. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. U vindt de websites met zoektermen zoals “nieuwe startpagina maken”.

Het is raadzaam om een geschikte naam te bedenken voor uw dochterpagina. Wanneer uw startpagina over een specifiek onderwerp gaat, dan is het een goede gewoonte om dit onderwerp als naam in te vullen van uw pagina. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. Hier mag u links over meerdere thema’s. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. U ontvangt in een aantal gevallen een link waarop u dient te klikken. Pas dan wordt uw account actief. De website zal deze bevestigingslink per e-mail naar u opsturen. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De stappen die u moet volgen om uw wachtwoord te herstellen, ontvangt u per e-mail. Dit wordt lastig wanneer het e-mailadres dat u heeft ingevuld niet correct blijkt te zijn.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. De pagina Een eigen startpagina online zetten bevat goede informatie. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Na het aanmaken is er ook onderhoud nodig aan de pagina. De website waar het artikel in de link op staat bevat meer artikelen over het maken van uw eigen startpagina.

Na het aanmaken is uw startpagina doorgaans leeg. Het aanmaken van een rubriek is belangrijk, want pas daarna kunt u links aan de startpagina toevoegen. De links dienen namelijk in een rubriek te worden geplaatst. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. Bij de rubriek is het verplicht een rubriektitel in te vullen. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Op deze manier kunt u de links per onderwerp rangschikken. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.