Beheer startpagina

Weet u wat een startpagina is? Dat is een online gids voor websites. Een startpagina websites bestaat meestal uit diverse dochterpagina’s. Men heeft per thema vaak een dochterpagina ingericht. Een nieuwe startpagina maakt u gratis aan. Websites waar u een startpagina kunt aanmaken zijn via de zoekmachines te vinden.

Het is echter geen verplichting om links over een enkel onderwerp te plaatsen. U mag namelijk best een favorieten startpagina maken. Op een algemene startpagina worden doorgaans links omtrent verscheidene onderwerpen geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is het raadzaam om per onderwerp een rubriek aan te maken op de startpagina.

Meer over dit onderwerp kunt u lezen in het artikel Nieuwe startpagina maken. De pagina staat ook vol met tips voor het maken van een goede startpagina. Voor het opzetten van een eigen website met dochterpagina’s kunt u een startpagina script gebruiken. Vrij recent is er een modern startpagina script ontwikkeld. U zult wanneer u het zelf bouwt, veel tijd kwijt zijn. Een startpaginascript lost veel dingen waar u dan tegenaan zou lopen, al voor u op.

Het plaatsen van relevante links zorgt dat de startpagina interessant is voor de zoekmachines. Onderscheidend vermogen is belangrijk. Een aantal informatieve teksten en afbeeldingen toevoegen kan nuttig zijn om een stukje onderscheidendheid in te bouwen. Veel mensen plaatsen alleen links. U kunt zich met uw startpagina prima onderscheiden van de rest door iets anders te doen.

Bij een bepaalde hoeveelheid bezoekers wordt het ook interessant om advertenties op uw startpagina weer te geven. Dit is via een aantal platformen prima te doen. Mocht het moment komen dat u veel bezoekers heeft, dan is het zeker de moeite waard om u daarin te verdiepen.