Beheer van een linkpagina

Voor het maken van een online overzicht van links kunt u gebruik maken van een startpagina script. Het zelf samenstellen van een startpagina kan kosteloos op een groot aantal sites. Zo nu en dan uw startpagina up-to-date maken is dan wel iets wat erbij komt kijken. Het is zaak dat niet meer werkende links verwijderd worden. Het is goed om ook regelmatig nieuwe links aan uw startpagina toe te voegen.

Elk thema dat u kunt bedenken kan een eigen dochterpagina krijgen. Op de dochterpagina kan met behulp van rubrieken een indeling in deelonderwerpen gemaakt. Heeft u een startpagina over Azië, dan kunt u bijvoorbeeld voor ieder land een categorie aanmaken.

In een aantal gevallen worden er advertenties op uw pagina getoond. Om ze weg te halen dient u een bedrag te betalen. Het is niet echt nodig om ze weg te laten halen. De beslissing om ze weg te laten halen of te laten staan is aan u. Wilt u met uw startpagina enig onderscheid maken, plaats naast links dan ook wat videomateriaal en informatieve teksten. Meer van deze tips voor startpagina samenstellen kunt u vinden in Een Nederlandse startpagina maken.

Want veel dochterpagina’s bevatten alleen maar links. Een eigen startpagina website beginnen is uiteraard ook een prima plan. U heeft dan zelf de volledige controle over de website. Hiermee bouwt u een garantie in. Bij andermans website weet u immers niet hoe lang een startpagina blijft bestaan.