Beheer van een linkpagina

In een aantal opzichten is het goed om een eigen startpagina te hebben. Bovenal is er de mogelijkheid om links aan te leggen naar de websites die u het leukst of interessantst vindt. Heeft u zelf websites, dan is een gratis startpagina een prima middel om ze te promoten. Geld verdienen met uw eigen startpagina is eveneens mogelijk.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Op de websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, is een registratieformulier aanwezig. Een geschikte website is via Google vrij eenvoudig te vinden. Zoekopdrachten zoals “nieuwe startpagina samenstellen”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. Hier mag u links over meerdere thema’s. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Belangrijk is dat u het juiste e-mailadres opgeeft bij het aanmelden voor een eigen startpagina. U ontvangt in een aantal gevallen een link waarop u dient te klikken. Pas dan wordt uw account actief. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Hoeft u niet op een link te klikken om te bevestigen, dan nog is een correct e-mailadres invoeren wel belangrijk. Het kan voorkomen dat u uw wachtwoord vergeet. Dan kunt u instructies voor wachtwoordherstel aanvragen. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Wanneer het e-mailadres dan niet klopt, dan is dat niet handig.

U zult her en der informatie over uw eigen startpagina maken kunnen vinden. Het artikel Uw Nederlandse startpagina maken is een voorbeeld van wat er online te vinden is. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Op het moment dat u de startpagina heeft aangemaakt zal deze nog geen inhoud hebben. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Links worden altijd gekoppeld aan een bepaalde rubriek. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. De titel van een rubriek is verplicht. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Op deze manier kunt u de links per onderwerp rangschikken. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.