Beheer van een startpagina

Een startpaginascript kan u helpen bij het opstellen van een online link catalogus. Op een groot aantal sites kunt u zonder kosten zelf een startpagina samenstellen. Daarbij is het wel belangrijk dat u regelmatig een update doet. Door regelmatig dode links te verwijderen, houdt u de startpagina schoon. Nieuwe content op de startpagina is daarbij fijn voor de mensen die de startpagina bezoeken.

U kunt per onderwerp een dochterpagina aanmaken. Rubrieken kunnen worden ingezet om de startpagina verder op te delen in deelonderwerpen. Een startpagina over software kan een indeling hebben voor het soort software, bijvoorbeeld besturingssystemen, tekstverwerkers en computerspellen.

Het is mogelijk dat uw net aangemaakte startpagina advertenties bevat. Om ze weg te halen dient u een bedrag te betalen. Het is niet echt nodig om ze weg te laten halen. De beslissing om ze weg te laten halen of te laten staan is aan u. Wilt u met uw startpagina enig onderscheid maken, plaats naast links dan ook wat plaatjes en informatieve teksten. Wilt u meer handige tips, lees dan ook het artikel Uw eigen startpagina op touw zetten eens.

De meeste paginabeheerders zetten immers alleen maar links op hun startpagina. Met een eigen startpagina website kunt u nog meer voordeel hebben. U heeft dan zelf de volledige controle over de website. Er wordt daarmee meer zekerheid ingebouwd in uw strategie. U weet tenslotte niet hoe lang uw startpagina blijft bestaan wanneer deze op de website van iemand anders staat.