Beheer van een startpagina

Wellicht bent u van plan wat actiever te worden online. U kunt startpagina’s gebruiken voor het vergroten van de vindbaarheid van uw site. Een complete website met dochterpagina’s die naar uw eigen website linken, is ook een goed idee. Een combinatie van beide opties is een derde mogelijkheid. Een dochterpagina is op een groot aantal sites gratis aan te maken.

Er is dan geen zekerheid over het voortbestaan van uw dochterpagina. De beheerder kan uw startpagina zomaar verwijderen zonder opgaaf van een reden. Het komt voor dat er een minimum aantal links moet worden toegevoegd op uw dochterpagina. Op een bepaalde datum kan men controleren of uw pagina voldoet aan de minimumeis. Is dat niet het geval, dan wordt uw pagina verwijderd.

Meer over het aanmaken van een startpagina is te lezen op de pagina Een nieuwe startpagina online zetten. Tevens vindt u er verwijzingen naar andere artikelen hierover. U concurreert met uw startpagina met alle andere interessante pagina’s. Ziet uw pagina er niet interessant uit? Dan wordt deze door de meerderheid van de bezoekers binnen een aantal seconden al weggeklikt. Interessanter maken van de startpagina kan met het toevoegen van informatieve teksten en videomateriaal.

U kunt ook uw eigen website met dochterpagina’s maken. Letterlijk alles aan de website kunt u dan eenvoudig aanpassen. Iemand anders heeft dan niet de bevoegdheid om een pagina van uw website te verwijderen. Het kan zijn dat u juist een paar goede links wilt plaatsen. Met een goede tekst erbij op uw startpagina. Dan gaat u de 20 links niet halen. Een minimumeis qua aantal links die regelmatig voorkomt. Heeft u zelf een website met startpagina’s, dan heeft u zelf de volledige controle over de indeling.