Beheer van uw startpagina

Wilt u uw eigen startpagina website bouwen? U kunt zelf gaan programmeren maar de vraag is of u dat kunt en wilt. Maakt u gebruik van een kant-en-klaar startpagina script dan kunt u meteen beginnen met het toevoegen van dochterpagina’s. Een startpagina script is een speciale vorm van een CMS pakket.

Eerst wordt het script op uw webhosting pakket geplaatst en wordt de installatie uitgevoerd. Zijn er geen problemen opgetreden bij het installeren, dan is het na de installatie tijd om content te plaatsen op de startpagina website. Bezoekers kunnen zich registreren als paginabeheerder en vervolgens zelf een dochterpagina samenstellen. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Heeft u een kwalitatieve startpagina website dan kunt u hier een leuk zakcentje aan overhouden.

Het is hierbij voor u als beheerder niet nodig om iets handmatig uit te voeren. De status van de betaling kan het script zelf opvragen. Het script zal de link direct aan de website toevoegen wanneer de betaling zonder problemen verlopen is. De bedragen die moeten worden gerekend kunt u daarbij zelf instellen. Het bedrag dat u vraagt kan voor een link op de homepage hoger zijn dan voor een link vanaf een gewone dochterpagina. Een link op de homepage wordt vaak als waardevoller beschouwd. U kunt de pagina Eigen startpagina lezen als u meer over dit soort scripts zou willen weten. Verder zult u naast een startpagina script ook een domeinnaam en webruimte moeten hebben. Is dit geregeld, dan kunt u aan de slag met uw eigen startpagina website.

Een installatie script zorgt ervoor dat de juiste database tabellen in de database worden aangemaakt. Het aanmaken van de database tabellen hoeft u niet zelf te doen. Dit vergemakkelijkt het installeren en gebruiksklaar maken van het script. Bezoekers kunnen zich aanmelden via een formulier op uw site. Hiermee wordt een account aangemaakt. Met dit account kunnen ze zelf een dochterpagina samenstellen.