Beheer website

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. CMS systemen maken het ook voor personen met minder technische kennis mogelijk een website samen te stellen. De beheeromgeving is vaak zo vormgegeven dat de meeste gebruikers hun weg weten te vinden. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Wel is een database vaak nodig. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Een database aanmaken is iets dat u doorgaans zelf zult moeten doen. Het aanmaken van de tabellen in de database echter doet het CMS pakket vaak wel zelf.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Het artikel CMS systeem, wat is het? bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Via een afgeschermd gedeelte van uw site kunt u na de installatie wijzigingen aanbrengen op uw website. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

CMS software maakt het mogelijk dat u niets over de techniek achter websites maken hoeft te weten om toch een professionele site te maken. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. Vaak kunt u daar weer een variatie op kiezen binnen het specifieke thema.