Betaalbare website laten maken met CMS

Het CMS systeem dient op uw webhosting pakket te worden geïnstalleerd. De scriptingtaal PHP wordt dikwijls gebruikt om een CMS in te schrijven. Vaak zal uw webhosting pakket standaard al het gebruik van PHP scripts ondersteunen. Via Een website laten maken met CMS programma kunt u een CMS systeem vinden waarmee u uw website kunt maken en beheren. Klinkt dit u goed in de oren, dan komt u via het artikel Je website laten maken met CMS systeem in het bezit van een uitstekend CMS systeem. Heeft u een HTML ontwerp dan is deze in het betreffende CMS systeem te gebruiken. Een HTML template beschrijft de opmaak van de website.

Een mooie eigenschap van CMS systemen is dat u nauwelijks technische kennis nodig heeft om ermee aan de slag te gaan. Begint u met een bedrijf, dan kunt u met een CMS systeem snel iets maken als eerste bedrijfswebsite. Voor het doen van een wijziging hoeft u niets te weten over het maken van websites. Soms kunt u zelf een HTML design laden in het CMS systeem. Die kunt u door een webdesigner laten ontwikkelen. Wilt u geen eigen design gebruiken dan hoeft u daar niet voor te kiezen.

Een HTML template inlezen in het CMS systeem is soms een mogelijkheid. U kunt een design laten bouwen door een webdesigner indien u wilt. Het is echter niet per se nodig. U kunt verder een design kiezen dat is meegeleverd met het CMS systeem. Daarbij als u vast wat pagina’s met content heeft, is het wisselen van thema dikwijls nog mogelijk. Belangrijk is om vooraf wel alvast een idee te hebben van de indeling van uw website. Later naar een eigen HTML template omschakelen kan gaandeweg lastiger worden. Dikwijls maakt men de meegeleverde thema’s zo dat u simpel kunt omschakelen tussen die thema’s onderling.

Vanuit het beheergedeelte past u heel makkelijk uw website aan. Daarnaast is het niet nodig om iets over de techniek te weten. Vaak wordt het CMS systeem geleverd met een apart script waarmee u de installatie kunt doen. Het installatie script creëert bijvoorbeeld de database tabellen die nodig zijn voor het CMS systeem. Het script zal ook een beheerdersaccount voor u aanmaken. U heeft vaak de optie om deze gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord zelf in te stellen.