Bouw een eigen startpagina

U kunt verschillende kanten op met een eigen dochterpagina op een startpagina website. Een startpagina is handig om uw favoriete websites op te slaan. En een startpagina is een handig marketinginstrument ter promotie van uw eigen website. Ook is het mogelijk om geld met uw startpagina te verdienen. Een dochterpagina aanmaken is doorgaans gratis en kan op een aantal websites.

Aanmaken van een startpagina kan door u bij een dergelijke website te registreren. Het bouwen van de startpagina gebeurt in een speciaal controlepaneel waar u na registratie toegang toe krijgt. Bij een aantal websites moet u eerst op een bevestigingslink klikken. Deze ontvangt u dan per e-mail. Het is dan ook van belang dat het e-mailadres dat u opgeeft werkt.

Het beginnen van uw eigen website met dochterpagina’s die uw bezoekers kunnen beheren is een andere mogelijkheid. Hiervoor is een zogeheten startpagina script nodig. Op de pagina Startpaginascript staat meer informatie over startpaginascripts. De meeste scripts zijn niet duur en gemakkelijk te installeren. Kosten voor hosting en het domein zijn prima te doen.

De meeste startpaginascripts hebben ongeveer dezelfde werking. Op uw startpagina kunt u rubrieken plaatsen waar u vervolgens de links in plaatst. Een categorie kunt u soms naast links ook voorzien van afbeeldingen en informatieve teksten. Bezoekers kunnen een linksuggestie indienen waarna u kunt besluiten om een link te plaatsen of af te wijzen.