CMS definitie

Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Het beheer van uw website. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.