De definitie van CMS

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Vandaag de dag hoeft dit niet meer. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Het artikel Handleiding CMS is een voorbeeld van een goede informatiebron. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.