De definitie van CMS

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Een CMS is ook handig voor mensen die wel kennis van HTML hebben. Een CMS pakket dwingt namelijk een scheiding af tussen content en lay-out. U kunt niet onbedoeld de opmaak wijzigen door deze scheiding.

CMS systemen zijn er in verschillende soorten en maten. Het ene systeem zal geschikt zijn voor een online fotogalerij, terwijl het andere systeem bijvoorbeeld meer voor webshops is. Bij de keuze voor een content management systeem moet de aard van de website goed voor ogen worden gehouden. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Of u nu een website voor uw bedrijf wilt of voor uw hobby, een CMS systeem zorgt ervoor dat u snel uw website kunt neerzetten. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Er is niets op tegen om meteen met het gebruik van een CMS pakket te beginnen.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. Meer informatie vindt u op de pagina CMS systeem, wat is het?. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. En meestal moet een database worden aangemaakt. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Gebrek aan kennis hoeft geen reden te zijn om het niet te doen. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.