Een CMS website maken

Een eigen domeinnaam is tegenwoordig spotgoedkoop. Sindsdien hebben meer mensen een eigen website. Gaat u een eigen website beginnen dan is het handig daarbij een CMS programma te gebruiken. U kunt een eigen website met zo een CMS pakket eenvoudig inrichten naar uw eigen smaak. CMS systemen bestaan in verschillende vormen. Neem Uw site beheren met een CMS door als u meer over de mogelijkheden met een CMS zou willen weten. Op die website kunt u ook aanbevelingen vinden van bepaalde CMS software. Wees niet bang om een commercieel CMS pakket te kopen. Bepaalde functionaliteiten hebben bij een gratis CMS pakket een betaalde uitbreiding nodig. In beide gevallen kunt u er vanuit gaan dat u het uitgegeven geld weer terugverdient.

Ook bestaan er CMS pakketten voor het maken van een specifiek type website. Neem bijvoorbeeld het startpaginascript. Het maken van een startpagina website is de voornaamste functie van dit CMS pakket. Uw website bestaat dan uit verschillende dochterpagina’s met elk hun eigen thema. Met dat script kunt u bijvoorbeeld ook geld verdienen met het verkopen van links. Wijzigingen zijn met een CMS pakket snel aangebracht. Ook als u wel kennis van programmeren en websites maken heeft, biedt een CMS pakket genoeg voordelen. De website beheren door de code aan te passen, kost nu eenmaal meer tijd. Men kan zelf uitbreidingen voor een bestaand CMS programmeren. Hiermee wordt ontwikkeltijd bespaard. Het CMS pakket bevat immers veel functies die men dan niet opnieuw hoeft te programmeren. Waarom zou men het wiel opnieuw moeten uitvinden?

Het schrijven van een nieuwe pagina op uw website is een voorbeeld van wat niet opnieuw geprogrammeerd te worden. Over veel zaken die u bij zelf programmeren tegenkomt, is reeds nagedacht. Het inladen van een eigen website template is geen probleem bij veel bestaande CMS systemen. U zult vaak ook een meegeleverde opmaak kunnen selecteren.