Een eigen startpagina maken

Dus u wilt zelf met een eigen startpagina website aan de slag? Natuurlijk kunt u een script laten bouwen door een programmeur. Maar vraag uzelf af of dit gewenst is. Een bestaand startpagina script gebruikt zal eenvoudiger zijn. Eigenlijk is een startpagina script een specifiek soort CMS pakket.

Een startpagina script moet op uw webruimte geïnstalleerd worden. Wanneer er geen problemen bij de installatie zijn opgetreden, dan kunt u beginnen met het vullen van de website. Men kan zich via uw website registreren. Met een account dat hiermee wordt aangemaakt kunnen ze vervolgens inloggen en startpagina’s aanmaken en beheren. Het script stelt u in staat een extra inkomen op te bouwen met de verkoop van links op de startpagina website. Heeft u een website waar men graag een link op zou hebben, dan zult u regelmatig inkomsten hebben hiermee.

Dit wordt vaak geregeld zonder uw tussenkomst. Het script kan zelf nagaan of de betaling gelukt is. Het script zal de link direct aan de website toevoegen wanneer de betaling zonder problemen verlopen is. Hoeveel een link plaatsing kost, dat kunt u op een simpele manier instellen bij het script. Omdat een link op de voorpagina als erg waardevol wordt gezien, kunt u voor een dergelijke link iets meer geld vragen. U kunt de pagina Nieuwe startpagina lezen als u meer over dit soort scripts zou willen weten. Via dat artikel kunt ook weer andere bronnen vinden. Wat u naast een script nodig heeft is een leuke domeinnaam en webhosting. Als u dit ook geregeld heeft, dan kunt u naar de volgende stap, namelijk de installatie van het script.

Een installatie script zorgt ervoor dat de juiste database tabellen in de database worden aangemaakt. Het aanmaken van de database tabellen hoeft u niet zelf te doen. Dit vergemakkelijkt het installeren en gebruiksklaar maken van het script. Er is op uw website een formulier beschikbaar waarmee bezoekers zich kunnen aanmelden. Na aanmelding kunnen ze zelf een startpagina in elkaar zetten.