Een eigen startpagina maken

Voor linkbuilding is een eigen startpagina website erg handig. U kunt een startpagina website zien als een grote linkverzameling. De verschillende dochterpagina’s kunt u een eigen onderwerp geven. Erg handig omdat gerelateerde links op die manier bij elkaar komen te staan.

U kunt de website zo opzetten dat bezoekers ook een eigen startpagina kunnen maken. Heeft u die optie ingeschakeld, dan kan de bezoeker zich via een speciaal formulier eenvoudig aanmelden. Het systeem zal dan een account aanmaken voor de gebruiker. Met dit account kan een eigen startpagina worden samengesteld en beheerd.

Bij het aanmaken van een nieuwe startpagina kan een subdomein worden gekozen. Iets invullen waaraan men kan zien waar de startpagina over gaat is een verstandig idee. De bezoeker kan ervoor kiezen om belangrijke zoekwoorden rondom het onderwerp van de startpagina in het subdomein te verwerken. Wilt u weten hoe dit werkt, zoek dan eens op de term “zoekwoorden analyse” in Google.

Het artikel Startpagina script kunt u ook doornemen als u graag uw eigen startpagina website wilt beginnen. Het beginnen van uw eigen startpagina website is niet heel lastig. Wat u verder nodig heeft is een webhostingpakket en een eigen domeinnaam. Een meegeleverd script voor de installatie verzet voor u het moeilijkste werk bij de installatie. U kunt meteen dochterpagina’s toevoegen na de installatie. Er kunnen niet alleen links op een dochterpagina worden geplaatst, maar ook teksten en verschillende widgets. Ook zijn de kleuren per individuele startpagina instelbaar.

Wilt u geld verdienen met het startpaginascript, dan is dat ook niet heel lastig. Na het koppelen van een betaalprovider kunt u links verkopen. Daarbij kan het script zelf controleren of de betaling is gelukt en de link plaatsen. De prijs van een gewone link en een link op de voorpagina van uw website zijn afzonderlijk van elkaar in te stellen. Op deze manier is het vrij eenvoudig om geld met uw startpagina website te verdienen. De aanschafkosten van het startpaginascript zijn zo dubbel en dwars terug te verdienen. U bepaalt zelf aan welke regels een nieuwe dochterpagina gebonden is.