Een eigen website met CMS programma

CMS is de afkorting van content management systeem. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Kun je een Word bestand aanpassen dan is de kans groot dat ook het werken met een CMS programma geen probleem voor je is.

Gebruik je een CMS dan zal het aanpassen van bestanden op de server niet zo vaak meer nodig zijn. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Er bestaan verschillende CMS systemen waarmee het bouwen van een website kinderspel wordt. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Een wijziging wordt snel aangebracht met een CMS programma. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. U kunt Je website bouwen doorlezen om meer kennis te vergaren. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.