Een eigen website met CMS programma

CMS pakketten zijn bedoeld om eenvoudig de inhoud van uw website te kunnen beheren. Er wordt een controlepaneel beschikbaar gesteld om de site naar wens te maken. Dit controlepaneel is met een speciale link te bereiken. De persoon die het controlepaneel gebruikt hoeft geen kennis te hebben van opmaakcodes. Zonder veel abracadabra kunt u de nieuwe inhoud in het systeem invoeren alsof u een e-mail opstelt.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Het maakt het heel eenvoudig om uw website te updaten. Erg fijn voor de bezoekers. Bij een volgend bezoek op uw website zien ze het liefst iets nieuws. Kunt u een mail tikken met Gmail, dan kunt u ook website content invoeren in een CMS.

Een content management systeem is eigenlijk een computerprogramma. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Dit klinkt erg moeilijk, maar in de praktijk valt dit mee. In de meeste gevallen zit er een installatiescript bij het CMS pakket.

Gaat een CMS pakket u en uw website verder helpen? Dan raden wij u aan om ook het artikel Mijn website maken door te nemen. Wij vertrouwen erop dat u via deze website een geschikt CMS systeem voor uw website zult vinden. Het online vinden van de documentatie van specifieke CMS software is doorgaans niet zo lastig. Er zijn systemen welke gratis te downloaden zijn. Maar veel commerciƫle systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Het is bij gratis pakketten vaak nodig om een uitbreiding te installeren. En die kost vaak wel geld. Deze uitbreiding voegt dan dingen toe die het basissysteem mist. Een commercieel pakket zal daarentegen wat functionaliteiten betreft een stuk completer zijn.