Een marktplaats advertentie beheren

Een online marktplaats wordt gebruikt voor het aanbieden van spullen. Zowel tweedehands als nieuwe spullen kunnen worden aangeboden. Op de website worden vooral advertenties weergegeven, ingedeeld in verschillende rubrieken. Men kan vaak foto’s aan de advertentie toevoegen van hetgeen men aanbiedt. Met een marktplaats script kunt u zo een online marktplaats zelf opzetten. Dit is een PHP script waarin de functionaliteiten zitten voor het runnen van een eigen marktplaats. De gegevens bij een dergelijk script worden in een database opgeslagen. Deze zult u bij uw webruimte moeten kunnen aanmaken.

Een advertentiewebsite kan in een grote hoeveelheid rubrieken zijn opgesplitst. Wanneer men een advertentie aanmaakt, moet er ook een categorie of rubriek worden gekozen. Soms voert u eerst de gegevens van een nieuwe advertentie in en zal er daarna een account worden aangemaakt voor u. Maar het komt ook voor dat u eerst een gebruiker moet aanmaken. En kunt u pas daarna advertenties plaatsen. Op andere vlakken zullen de websites weer niet veel van elkaar verschillen.

U kunt uw website zo instellen dat er een aantal betaalde rubrieken zijn. De website zal de advertentie pas weergeven nadat er is betaald. Lijkt het u wat om geld met een eigen advertentie website te verdienen dan kunt u de pagina Advertentie website eens bekijken. Werkt het script via Mollie, dan is het ontvangen van betalingen vaak eenvoudig in te stellen.

In de beheeromgeving stelt u in hoeveel dagen de advertentie zichtbaar moet blijven op de website.In dezelfde beheeromgeving kunt u andere belangrijke instellingen wijzigen. U krijgt met een marktplaats script een grote mate van controle over uw advertentie website. Zo kunt u de kleuren aanpassen van u website. U kunt rubrieken toevoegen, bewerken en verwijderen. Vaak krijgt u de beschikking over een prima te bedienen beheeromgeving. De rubrieken kunnen helemaal worden ingericht op een afzonderlijke branche. Op die manier kunt u ook een online marktplaats voor een afzonderlijke doelgroep maken.