Een moderne portaalsite realiseren

Startpagina’s rondom een bepaald thema vormen een essentieel onderdeel van een startpagina website. Door naar het subdomein van een startpagina te gaan kan de betreffende pagina eenvoudig worden opgevraagd. De aanvraag koppelen met de correcte dochterpagina, dat doet het startpagina script voor u. De bezoeker krijgt zo de corresponderende dochterpagina te zien. Het is dus niet nodig om zelf iets te programmeren. Een kant en klaar startpaginascript is betaalbaar te verkrijgen. Het kost niet veel moeite om het startpaginascript aan de praat te krijgen. Men heeft ook een zo veilig mogelijk inlogsysteem ingebouwd.

Een startpagina script moet u zien als een beheertool voor uw startpagina website. Het script dient op uw webruimte geïnstalleerd te worden. Bij ieder bezoek aan de site zal de server de PHP code van het script uitvoeren. Zo kan het script de juiste pagina inhoud terugsturen naar de browser van de bezoeker. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker de juiste startpagina te zien krijgt. Zou u zo een tool wel willen gebruiken, dan wijs ik u graag op Eigen Startpagina. Wanneer u het script aanschaft, hoeft u niet zelf meer te programmeren in PHP. Het PHP script maakt het u makkelijk om een eigen startpagina website samen te stellen. U mag bij het samenstellen van een startpagina zelf kiezen welk subdomein er aan de startpagina moet worden gekoppeld. Op de website van de ontwikkelaar vindt u een handleiding.

Het aanmaken van een nieuwsblokje is simpel te doen. Verder kunt u stukken tekst op uw startpagina’s toevoegen wanneer u dat wilt. U kunt een blokje met het laatste nieuws plaatsen in het geval dat u dat wilt. U kunt rubrieken daarnaast voorzien van stukjes informatieve tekst. Een andere optie is een weerkaartje of knop aan een dochterpagina toevoegen.