Een mooie startpagina maken

Onder de speciale soort CMS pakketten valt ook het startpaginascript. Het is een CMS systeem dat zo is aangepast, dat u er uitsluitend een startpagina website mee kunt samenstellen. Daarnaast is het omzetten van een bestaande startpagina website naar een nieuw script ook iets dat regelmatig voorkomt. Het kan ook zijn dat men eerst alles in HTML deed en alles via een startpaginascript wil beheren. De dochterpagina’s op een startpagina website hebben individueel een eigen onderwerp. Elke startpagina op uw website krijgt een eigen subdomein. U kunt vanuit de hostingpartij support krijgen bij het instellen hiervan.

Wilt u zelf met een eigen startpagina aan de slag, dan bevat het artikel goede tips. Men kan een nieuw gebruikersaccount aanmaken via het registratieformulier. Eenmaal ingelogd in de beheeromgeving is het mogelijk voor de gebruiker om een startpagina te creëren. Men maakt dergelijke scripts met PHP. Het script zal de gegevens in een database moeten kunnen opslaan. Het script moet geïnstalleerd worden op uw webruimte. In veel gevallen is er support bij de aanbieder aan te vragen. Het script kan worden ingezet voor het genereren van online inkomsten. U kunt links via uw website verkopen. De plaatsing van links verloopt automatisch. Hierbij is een vereiste dat u interessante startpagina dochters heeft en men uw website graag bezocht.

Houd een aantal zaken goed voor ogen als u een startpagina wilt bouwen die kwalitatief goed is. U bouwt de startpagina voor echte bezoekers en niet voor zoekmachines. Is uw website aantrekkelijk voor bezoekers, dan zien zoekmachines dit ook. De kans is groot dat het om een Nederlandse startpagina gaat die u wilt bouwen. De structuur en de opmaak zoals wij die van de startpagina’s kennen zul je niet snel in andere landen vinden.