Een Nederlandse startpagina maken

Een startpagina kunt u beschouwen als een online catalogus. Op een startpagina website kunt u een aantal dochterpagina’s vinden. De dochterpagina’s worden vaak per thema aangemaakt. Een nieuwe startpagina maakt u gratis aan. Websites hiervoor kunt u in Google zonder al te veel moeite vinden.

U mag best uitstapjes naar andere onderwerpen maken op uw startpagina. U mag namelijk best een favorieten startpagina maken. Hierop vindt u in veel gevallen links omtrent diverse onderwerpen. Om het overzichtelijk te houden is het raadzaam om per onderwerp een rubriek aan te maken op de startpagina.

U kunt meer over nieuwe startpagina aanmaken lezen op Een startpagina online zetten. U kunt er ook tips vinden voor een goede startpagina. Voor het opzetten van een eigen website met dochterpagina’s kunt u een startpagina script gebruiken. Er is vrij kort geleden nog een modern script uitgekomen. Aan het zelf bouwen van een dergelijk script zult u anders veel tijd kwijt zijn. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Aan te raden is om de relevantie van de links hoog te houden. Onderscheidend vermogen is belangrijk. Het is zinvol om naast links ook wat tekst en afbeeldingen op uw startpagina te plaatsen. Veel mensen plaatsen alleen links. U kunt zich met uw startpagina prima onderscheiden van de rest door iets anders te doen.

Loopt het goed met de bezoekersaantallen dan kunt u overwegen om advertenties of banners op uw startpagina te plaatsen. U kunt bijvoorbeeld Google Adsense advertenties weergeven op uw pagina. Met startpagina’s is zo nog altijd geld te verdienen.