Een Nederlandse startpagina maken

Ook voor u is het mogelijk om uw eigen startpagina website te runnen. Zelf een script programmeren is mogelijk maar zal wel wat tijd kosten. Met een bestaand startpagina script kunt u echter direct aan de slag. Een startpagina script is te beschouwen als een CMS pakket dat puur bedoeld is voor startpagina websites.

Eerst wordt het script op uw webhosting pakket geplaatst en wordt de installatie uitgevoerd. Is het installeren goed gegaan dan kunt u beginnen met het aanmaken van dochterpagina’s. Bezoekers kunnen zich registreren als paginabeheerder en vervolgens zelf een dochterpagina samenstellen. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Op deze manier heeft u de kosten van het script na enige tijd dubbel en dwars terugverdiend.

Dit gehele proces verloopt automatisch. Of de betaling gelukt is kan het script zelf controleren. Is de betaling zonder problemen verlopen, dan wordt de link direct zichtbaar op de startpagina website. U kunt zelf bepalen welke bedragen u rekent. Het bedrag dat u vraagt kan voor een link op de homepage hoger zijn dan voor een link vanaf een gewone dochterpagina. Een link op de homepage wordt vaak als waardevoller beschouwd. U kunt de pagina Startpagina script lezen als u meer over dit soort scripts zou willen weten. Wat u naast een script nodig heeft is een leuke domeinnaam en webhosting. Zodra u dit ook heeft kan het script worden geïnstalleerd op het webhosting pakket.

De benodigde tabellen in de database worden door het installatiescript aangemaakt. Het is dus niet nodig dat u dit zelf doet. Dit vergemakkelijkt het installeren en gebruiksklaar maken van het script. Via een formulier op uw website kunnen bezoekers zich aanmelden. Met het account dat vervolgens wordt aangemaakt kunnen ze zelf een startpagina maken.