Een nieuwe startpagina maken

Startpagina’s online zijn grotendeels Nederlandstalig. Het betreft dan ook een typisch Nederlandse uitvinding. Link directories die er best op lijken, zitten toch anders in elkaar dan startpagina’s. De dochterpagina’s en de categorieën waren voor het eerst bij de website startpagina.nl te zien.

U kunt startpagina’s prima gebruiken voor linkbuilding. Er zijn veel startpagina websites waar u gratis uw eigen dochterpagina aanmaakt te vinden via Google. Op deze manier kunt u gratis links bouwen naar uw website. Wilt u zelf een startpagina website bouwen dan is het slim daarvoor gebruik te maken van een startpaginascript. Een dergelijke website kunt u maken met een startpagina script, een eigen domein en webruimte. U kunt Startpaginascript eens doornemen als u een dergelijk PHP script zou willen aanschaffen. U kunt met het verkopen van links geld met uw startpagina website verdienen.

Het aanmaken van een startpagina is een peuleschil voor de gebruikers van uw website. Op uw website wordt een formulier weergegeven waarmee men een account kan aanmaken. Het account kan worden gebruikt om in te loggen in de beheerdersomgeving en startpagina’s aan te maken en te wijzigen. Vanzelfsprekend kan de gebruiker alleen een eigen startpagina wijzigen. Met een eigen startpagina website bent u beheerder met alle rechten. Dan kunt u wel alle startpagina’s wijzigen.

Allereerst zet u de bronbestanden van het startpaginascript over naar de webruimte. Een volgende stap is het draaien van het installatiescript. En voert enkele belangrijke gegevens in. U kunt bijvoorbeeld zelf uw inloggegevens kiezen voor de beheerdersomgeving. Na de installatie kunt u de startpagina website direct vullen met relevante dochterpagina’s en links. Van de verschillende rubrieken op een startpagina kunt u ook weer afzonderlijk de kleuren instellen.