Een nieuwe startpagina samenstellen

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Een eigen startpagina biedt ook de mogelijkheid om links te plaatsen naar uw eigen sites. Als u het goed aanpakt kunt u zelfs geld verdienen met uw startpagina.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Op de websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, is een registratieformulier aanwezig. Via een zoekopdracht in Google vindt u snel een aantal geschikte startpagina websites. Zoekopdrachten zoals “Eigen startpagina maken” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Het is raadzaam om een geschikte naam te bedenken voor uw dochterpagina. Het is een goede gewoonte om een beschrijvende naam te verzinnen voor het subdomein van uw startpagina. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. De links op een dergelijke startpagina zullen over verschillende onderwerpen gaan. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Bij het aanmelden voor uw eigen startpagina is het opgeven van een correct e-mailadres van belang. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. Deze ontvangt u vrijwel direct na de aanmelding per e-mail. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Blijkt het door u ingevoerde e-mailadres niet juist, dan wordt het lastig om uw wachtwoord te herstellen.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. Op startpagina script is bijvoorbeeld informatie te vinden. Wanneer u op voorhand weet wat u te wachten staat, dan scheelt dat weer. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Na het aanmaken is uw startpagina doorgaans leeg. Het aanmaken van een rubriek is belangrijk, want pas daarna kunt u links aan de startpagina toevoegen. Links worden altijd gekoppeld aan een bepaalde rubriek. In de regel maakt men meer rubrieken. De titel van een rubriek moet verplicht worden ingevuld. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Zo kunnen de links naar onderwerp worden ingedeeld in de rubrieken. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.