Een nieuwe website maken

Een verandering aan uw website aanbrengen is relatief gemakkelijk indien u van een CMS programma gebruikmaakt. U kunt doorgaans alles wat in aanmerking voor actualisering komt aanpassen met een CMS systeem. Er wordt van CMS pakketten dan ook vaak gebruik gemaakt. De groep gebruikers bestaat niet alleen uit mensen die geen technische kennis hebben. Mensen die wel de benodigde kennis bezitten, zullen ook veelvuldig van CMS pakketten gebruikmaken.

Layout en content worden bij een CMS pakket strikt gescheiden. Maatwerk functionaliteit zal door veel webbouwers bovenop een bestaand CMS programma worden ontwikkeld. Een CMS zal tevens algemene gewenste functionaliteiten vaak al bevatten. Gebruik van een CMS programma heeft tot gevolg dat u minder vaak een FTP-verbinding nodig heeft om bestanden over te zetten. Wilt u een plaatje uploaden dan kan dat via de beheeromgeving. De kans op fouten door verkeerde acties op bestanden is hierdoor ook kleiner.

Ziet u het wel zitten een CMS pakket in gebruik te nemen, dan kunt u via cms pakket meer informatie over een dergelijk pakket vinden. Houd er rekening mee dat u bij gratis CMS programmatuur vaak betaalt voor de uitbreidingen. Het CMS systeem moet geschikt zijn voor uw type website. Zorg dus dat u een pakket kiest waarmee u probleemloos de site kunt maken die u in gedachten heeft. Maak een lijst van bruikbare pakketten en kies hier een systeem uit. Kiest u het verkeerde systeem dan moet u later naar een ander systeem overstappen. Het omzetten van de inhoud waarmee het vaak gepaard gaat, zal extra tijd kosten.

Een betere voorbereiding zorgt voor minder problemen tijdens de uitvoering. Het is handig wanneer u een CMS pakket relatief eenvoudig kunt uitbreiden. U kunt vandaag wellicht een simpele website willen. Wellicht bent u wel van plan de site uit te bouwen. U zult de overstap naar een ander CMS programma alsnog moeten maken wanneer het huidige pakket niet uit te breiden is. En hoe zit het met de beveiliging van het systeem? Moet u regelmatig updates installeren? Zijn die gratis? Vragen die best belangrijk zijn.

Mogelijk heeft u al een HTML bestand dat u graag wilt gebruiken. Dan is het van belang dat dit ook met het CMS systeem mogelijk is. Vaak is er ook de wens om de relevante SEO informatie aan te kunnen passen. SEO heeft te maken met vindbaarheid in de zoekmachines. Dat is belangrijk, aangezien u niet veel heeft aan een website die geen bezoekers aantrekt.