Een nieuwe website samenstellen

Er bestaan genoeg websites die winstgevend zijn, maar geen CMS systeem hebben. Toch komt dat niet zo vaak meer voor. Bouwt u een nieuwe website, dan is het over het algemeen een goed idee om een CMS systeem te gebruiken. Het wordt moeilijker om de site te onderhouden naarmate er meer content op komt. Met een CMS pakket wordt het beheer van de site makkelijker.

Voor het werken in teamverband zijn CMS pakketten ook erg geschikt. Het overgrote deel van de mensen zal zijn weg eenvoudig kunnen vinden in het bedieningspaneel van een CMS pakket. Om meer over het werken met een CMS systeem te lezen, verwijzen we u graag naar de pagina Uw nieuwe website samenstellen. Het CMS kan vaak eenvoudig met een installatieprogramma worden geïnstalleerd op de webhosting.

Het invoeren van metagegevens rondom uw website inhoud kan met veel CMS pakketten. Zo kunt u de zogeheten meta keywords en meta description van uw website en van losse onderdelen vaak invullen. Gebruikt u geen CMS of bouwt u het CMS zelf dan zult u moeten weten welke velden voor de zoekmachines relevant zijn. Vraag uzelf af of u uw tijd niet beter kunt besteden.

Doordat er een beheerpaneel wordt gebruik, is overdracht van het beheer niet heel lastig. Wellicht wilt u de website in de toekomst wel verkopen. Het is dan erg fijn voor de koper wanneer er iets van een beheeromgeving in zit. Eenvoudig aanpassingen kunnen verrichten is voor veel kopers van belang.

Een andere interessante optie is het inlezen van een eigen HTML bestand. U kunt dan het CMS pakket uw eigen design gebruiken. U kunt dus het design dat u heeft laten maken inlezen in sommige CMS pakketten. Op deze manier hoeft u niet gebonden te zijn aan een thema dat met het CMS programma is meegeleverd. Binnen de HTML plaatst u dan zogeheten tags waarmee u de locatie van de content kunt aangeven.