Een nieuwe website samenstellen

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. Bij een CMS programma brengt u de wijzigingen aan in een centrale beheeromgeving. Dit centrale gedeelte is een afgesloten deel van uw website, de beheeromgeving van het CMS systeem.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina CMS systeem. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Met dit installatiescript kunt u bepaalde belangrijke instellingen goed zetten. Bronbestanden hoeft u minder vaak aan te passen als u een CMS programma gebruikt. Bij een nieuw systeem kan het altijd zijn dat u even moet wennen eraan. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.