Een website beheren

Een aanpassing aan uw website verrichten is vrij eenvoudig wanneer u van een CMS gebruikmaakt. Een pagina kan eenvoudig worden aangepast en vaak kunt u ook de kleuren in de beheeromgeving wijzigen. Er wordt van dergelijke systemen dan ook veel gebruik gemaakt. Niet alleen mensen zonder HTML kennis gebruiken CMS software. Veel mensen die deze kennis wel hebben zullen toch gebruik maken van CMS software.

Bij een CMS pakket worden de verschillende onderdelen strikt gescheiden. Programmeurs gebruiken CMS pakketten om niet zelf alles te hoeven bouwen. Daarnaast zal veel algemene functionaliteit al in een CMS pakket zitten. Voor het uploaden van afbeeldingen zult u geen FTP meer nodig hebben. Via de beheeromgeving kunt u bestanden uploaden. Dat verloopt via uw browser. En dat zorgt ervoor dat een fout maken minder impact op de gehele website heeft.

De website Je eigen site met CMS is interessant wanneer u meer wilt weten over het gebruik van CMS beheersoftware. Overweegt u een gratis CMS pakket te gebruiken, onthoud dan dat add-ons vaak niet gratis zijn. Het is belangrijk om te onderzoeken of u met een bepaald CMS pakket de website die u voor ogen heeft kunt maken. Maak daarom altijd eerst een short list van geschikte pakketten en maak daarna uw keuze. Het is zonde wanneer u later van CMS systeem moet wisselen. Het omzetten van de inhoud waarmee het vaak gepaard gaat, zal extra tijd kosten.

U kunt beter een verstandige keuze maken dan snel beslissen. Het is handig wanneer u een CMS pakket relatief eenvoudig kunt uitbreiden. Na enige tijd kan toch de behoefte ontstaan om de website uit te bouwen. Het kan zijn dat u de website toch wilt uitbouwen over een aantal jaar. Het zou mooi zijn wanneer u dan het CMS pakket dat u op dat moment gebruikt kunt blijven gebruiken. En hoe zit het met de beveiliging van het systeem? Zijn er updates nodig? Kunt u gratis de updates installeren? Zaken die u waarschijnlijk wilt weten voordat u een CMS pakket aanschaft.

Wellicht heeft u zelf al een HTML bestand dat u wilt inladen voor de layout van de website. Ook dit moet dan mogelijk zijn. Mogelijk wilt u ook de SEO instellingen kunnen wijzigen. SEO heeft te maken met vindbaarheid in de zoekmachines. Dat is belangrijk, aangezien u niet veel heeft aan een website die geen bezoekers aantrekt.