Een website laten maken met CMS pakket

Als u weet welke stappen u dient te ondernemen is het bouwen van een website niet lastig. De eerste stap is het aanschaffen van een content management systeem. Wat verder belangrijk is, is het afsluiten van webhosting met een bijbehorende domeinnaam. Verder moet u een database op uw webhosting pakket kunnen creƫren. Het CMS pakket zal uw website content in deze database opslaan. Tijdens de installatie maakt u een beheerdersaccount aan. Wilt u met content management software uw eigen website in elkaar zetten? U kunt CMS systeem website raadplegen voor meer informatie over CMS software.

Verschillende betaal gateways worden door de CMS software ondersteund. Zo is het mogelijk om Mollie en TargetPay te koppelen aan het CMS programma. U kunt de betaalprovider kiezen waar uw voorkeur naar uitgaat. Ook het leren werken met een CMS pakket is niet lastig. De handleiding is eenvoudig online te raadplegen. Van de schermen die u bij de installatie tegenkomt, vindt u afbeeldingen in de handleiding.

Het is mogelijk om verschillende extensies toe te voegen aan het basissysteem. Er bestaat bijvoorbeeld een extensie waarmee u snel een linkportaal in elkaar zet. Tevens is er een extensie waarmee u een marktplaats website kunt opzetten. Het CMS pakket is met de programmeertaal PHP gebouwd. U kunt heel gemakkelijk een thema selecteren dat met het CMS pakket wordt meegeleverd. U kunt per individuele pagina de belangrijkste meta gegevens invoeren in het beheerpaneel. Het mooie hierbij is dat u zelf niet hoeft te weten hoe dit precies in zijn werk gaat. Er is dus ook met zoekmachineoptimalisatie rekening gehouden.

Elk beheerscherm richt zich op een afzonderlijk onderdeel van uw website. Verstand van de techniek is voor het doorvoeren van een wijziging niet noodzakelijk. Een eigen website kan door iedereen op deze wijze begonnen worden.