Een website maken

Als beginnende ondernemer is het goed om online gevonden te kunnen worden. Heeft uw bedrijf geen website, dan bestaat uw bedrijf niet voor veel mensen. Heeft u geen systeem om uw website te beheren, dan kunt u vastlopen in de techniek. Het is verstandig om gebruik te maken van een CMS pakket.

De technische afhandeling wanneer iemand uw website bezoekt, neemt het CMS systeem voor zijn rekening. U kunt uw tijd steken in de zaken die belangrijker zijn voor een startende ondernemer. Mocht u dan toch iets willen wat niet met het CMS systeem kan worden gerealiseerd, dan kunt u de meeste systemen uitbreiden. Er zijn voldoende betaalbare programmeurs te vinden die dit kunnen. U kunt dit altijd later doen.

Wellicht is het belangrijkst dat u op korte termijn een site heeft. Helemaal wanneer het gros van uw klanten u via het internet moet vinden. Op de pagina CMS systeem is meer over CMS pakketten te vinden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

De minst gunstige situatie is wanneer men een standaardpagina van uw provider krijgt te zien wanneer men naar uw website surft. Het is dan nog beter om een site neer te zetten die maar uit 1 pagina bestaat. U kunt daarna wat linkjes naar uw website bouwen om de website bekend te maken in Google. Het echte werk begint daarna pas, maar u heeft dan in ieder geval een goed begin.