Eigen marktplaats beheren

Op een online marktplaats kan men spullen te koop aanbieden. Eventuele kopers kunnen reageren. Een online marktplaats zal vaak zijn ingedeeld in een grote hoeveelheid rubrieken. Daarin worden de advertenties geplaatst. Wanneer de verkoper dat wilt, dan kan hij foto’s toevoegen aan de advertentie. Een dergelijke website kunt u met een marktplaats script relatief makkelijk opzetten. Men gebruikt vaak PHP om een dergelijk script te bouwen. Ook zult u een database systeem nodig hebben.

Een advertentiewebsite kan in een grote hoeveelheid rubrieken zijn opgesplitst. Binnen deze rubrieken kunnen advertenties worden geplaatst. Bij een gedeelte van de advertentie websites zult u eerst een advertentie aanmaken. Daarna krijgt u de mogelijkheid om een gebruikersaccount aan te maken. In andere gevallen zal het eerst nodig zijn een account aan te maken. Pas daarna kunt u een advertentie aanmaken. Het idee zal in beide gevallen hetzelfde zijn.

U kunt uw website zo instellen dat er een aantal betaalde rubrieken zijn. De advertentie zal dan pas zichtbaar worden nadat er is betaald. Startpagina beheer is een goede informatiebron wanneer u hier mee aan de slag wilt gaan. Werkt het script via Mollie, dan is het ontvangen van betalingen vaak eenvoudig in te stellen.

In de beheeromgeving stelt u in hoeveel dagen de advertentie zichtbaar moet blijven op de website.Andere belangrijke instellingen zoals het maximum aantal afbeeldingen per advertentie kunt u daar ook wijzigen. Aanpassingen zullen eenvoudig aan te brengen zijn. Kleuren en teksten op uw website zijn op een simpele manier aan te passen. Ook kunt u de rubrieken volledig naar wens maken. Hiervoor zal er in de meeste gevallen een mooie beheeromgeving met het script geleverd worden. Het is mogelijk om u op een afzonderlijke markt te richten als u dat wilt. Op die manier kunt u ook een online marktplaats voor een afzonderlijke doelgroep maken.