Eigen site

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Zo is de pagina CMS systeem het lezen waard. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.