Eigen site

Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Het artikel Beheer uw website is een voorbeeld van een goede informatiebron. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.