Eigen site beheren met een CMS systeem

Het gebruik van CMS software voor het beheren van uw website heeft een aantal voordelen. In eerste instantie is het onderhouden van uw website een stuk gemakkelijker met een CMS systeem.

Ook zonder verstand van de techniek kunt u door het CMS pakket aanpassingen aan de site verrichten. Programmeercode en het design zijn losgekoppeld van de website content. Hierdoor kunt u de content aanpassen zonder iets te hoeven doen met programmeercodes of opmaakcodes.

Zoals al eerder geschreven in dit artikel is technische kennis niet vereist. Het is bijna nooit nodig om een bronbestand op de server aan te passen. De kans op fouten wordt op deze manier gereduceerd.

Raadpleeg de pagina Uw site beheren met een CMS pakket voor meer informatie over CMS pakketten. Het is altijd goed om erover te lezen in de aanloop naar de ingebruikname van een CMS pakket. Met name wanneer u weinig ervaring heeft met CMS systemen, is het aan te raden om u in te lezen.

De bedoeling is dat het CMS pakket op uw webhosting pakket wordt geïnstalleerd. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Veel CMS systemen werken met een database. Het kunnen aanmaken van een database is dus wel een voorwaarde wanneer u een webhosting pakket gaat kiezen.