Eigen website laten bouwen met CMS pakket

Gebruikt u een CMS systeem, dan is het in elkaar zetten van een nieuwe website niet zeer lastig. Vanuit de beheerpaneel is een aanpassing uiterst eenvoudig door te voeren. Een CMS systeem dat in PHP is gebouwd is te vinden door de link in het artikel Betaalbare website laten samenstellen te volgen. Wilt u een formulier plaatsen op uw website, dan is dat zo gepiept. Een aanpassing in bijvoorbeeld de voettekst van uw website is direct op elke pagina zichtbaar.

Het grootste pluspunt van een CMS systeem is toch wel dat u weinig kennis over de techniek nodig heeft om een website te maken. Heeft u nog geen website voor uw bedrijf, dan kunt u er op deze manier één maken. Voor het doen van een wijziging hoeft u niets te weten over het maken van websites. Een HTML template inlezen in het CMS systeem is soms een mogelijkheid. Een HTML template is door een webdesigner te maken. Het is echter niet nodig om een eigen design te gebruiken.

Een eigen HTML tteemplate laden in het CMS systeem is vaak mogelijk. Een HTML template is door een webdesigner te maken. Wilt u geen eigen design gebruiken dan hoeft u daar niet voor te kiezen. Een met het CMS geleverd design is ook te kiezen. Verder wanneer u alvast wat pagina’s met content heeft, is het wisselen van thema vaak nog mogelijk. Wel is het slim om van te voren al te weten hoe de indeling van uw eigen website gaat zijn. Later naar een eigen HTML template omschakelen kan gaandeweg lastiger worden. Doorgaans maakt men de meegeleverde thema’s zo dat u gemakkelijk kunt omschakelen tussen die thema’s onderling.

In de beheeromgeving kunt u een groot aantal aanpassingen doen aan uw website. U hoeft daarvoor niet veel over de achterliggende techniek te weten. De aanbieder zal vaak een afzonderlijk installatiescript meeleveren met het CMS systeem. De benodigde database tabellen zullen door dit script worden gecreëerd. Een gebruikersaccount waarmee u de website kunt beheren wordt er ook door het script aangemaakt. Hiervoor mag u de gebruikersnaam en wachtwoord in veel gevallen zelf kiezen.