Het beheer van de website

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. De beheerschermen van het CMS zijn in de regel zodanig opgezet dat u er snel mee overweg kunt. Op het meest goedkope webhosting pakket kunt u al een CMS systeem installeren. Let wel op dat u een database kunt aanmaken. Veel CMS pakketten hebben namelijk een database nodig om alles in op te slaan. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Op het internet staat voldoende informatie over CMS software. Een goed artikel is bijvoorbeeld CMS systeem wat is het. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Ter ondersteuning hiervan wordt vaak een installatieprogramma meegeleverd met de CMS software. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. Dit beheergedeelte is alleen toegankelijk voor personen die de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord weten. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid om deze inloggegevens zelf in te stellen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. Meestal worden er een paar thema’s meegeleverd met het CMS pakket. Zodat u een opmaak kunt kiezen. Vaak kunt u daar weer een variatie op kiezen binnen het specifieke thema.