Het ontwikkelen van uw moderne portaalsite

Met een speciaal daarvoor bedoeld PHP script kan een eigen startpagina website worden opgebouwd. U installeert het script op een webhosting pakket. In het subdomein van een dochterpagina kunt u belangrijke zoektermen verwerken.

U kunt op Eigen startpagina meer hierover lezen. Men heeft het script ontwikkeld met PHP. Er wordt gebruik gemaakt van een database om de gemaakte startpagina’s in op te slaan. Desgewenst kunnen bezoekers zich op uw website registreren en hun eigen startpagina aanmaken. Bij het samenstellen van een eigen startpagina kan men niet alleen links plaatsen, maar ook verschillende widgets kunnen eenvoudig worden geplaatst.

Het is mogelijk om banners toe te voegen die overal op de website worden getoond. Een Google Adsense banner of affiliate banners plaatsen is geen probleem. Afwisseling tussen banners is mogelijk. Dit wordt ook wel bannerrotatie genoemd. Er zijn verschillende plekken op uw website waar u een banner kunt toevoegen.

Wilt u toch zelf een script bouwen dan kan dat uiteraard. Maar u zult dan wel over de juiste programmeerkennis moeten bezitten. Daarnaast dient uw script van zo een niveau te zijn dat men de site niet gemakkelijk kan hacken. Er komt dus best wat kijken bij het zelf bouwen van een startpaginascript.

Men heeft een afzonderlijke dochterpagina vaak ingericht rondom een specifiek onderwerp. Men zal grotendeels links over datzelfde onderwerp plaatsen op een startpagina. Binnen een startpagina kunnen rubrieken worden aangemaakt. Men kan de materie zo weer in deelthema’s opsplitsen. De links op een startpagina worden binnen deze rubrieken aangemaakt.