Hulpmiddelen voor site beheren

Wanneer u een website gaat bouwen heeft u een aantal dingen nodig. Het eerste dat dient te worden geregeld is de webhosting. Webhosting is er in diverse prijsklassen. In het begin hoeft er voor de webhosting niet al te veel betaald te worden. U kunt bij veel hosting providers uw webhosting pakket uitbreiden naar een beter pakket. Iets anders wat belangrijk is, is een eigen domeinnaam. Een eigen domein is al helemaal belangrijk als het om een website voor uw bedrijf gaat. De kosten hiervan zullen niet meer dan 10 euro per jaar zijn.

Een onderdeel dat men vaak vergeet is het content management systeem. Daarom wordt dit onderwerp extra uitgelicht op Tools voor site bouwen. U kunt met het CMS pakket dat daar wordt beschreven ook producten en diensten verkopen waarbij de betaling online verloopt. U kunt het pakket aan zowel Mollie als TargetPay koppelen.
Na een succesvolle betaling kunnen downloadbare producten zoals e-books en videotrainingen direct worden gedownload door de klant. Voor het opbouwen van een extra inkomen is een content management systeem dus ook enorm handig.

U hoeft niets van de techniek te weten voor de installatie van het CMS pakket. De stappen voor de installatie worden op de site van de ontwikkelaar beschreven. Ook is het mogelijk om ondersteuning bij de installatie te krijgen. Als u het zo instelt dat u automatische updates ontvangt, blijft uw website ook up to date. Vaak zitten er een aantal thema’s bij het CMS systeem waaruit u een keuze kunt maken. Het is dus niet nodig om zelf een template in elkaar te zetten. De formulieren die onderdeel zijn van het CMS pakket zullen proberen om spam te herkennen en te blokkeren. Wanneer spam wordt herkend, dan zal het bericht worden tegengehouden. De ontwikkelaars streven ernaar om dit zo waterdicht mogelijk te maken.