Je eigen startpagina maken

Met een eigen startpagina kunt u alle kanten op. U kunt links naar uw favoriete websites plaatsen en bewaren ermee. Uw eigen website kunt u er bijvoorbeeld mee promoten. Als u het goed aanpakt kunt u ook geld verdienen met uw eigen startpagina. Er zijn verschillende websites waar u kosteloos een startpagina maakt.

Aanmaken van een startpagina kan door u bij een dergelijke website te registreren. Na registratie komt u in een speciaal gedeelte van de site waar u de startpagina kunt maken. Soms ontvangt u in uw mailbox een bevestigingslink waarop u moet klikken om de registratie te voltooien. Vul daarom een geldig e-mailadres in.

Het beginnen van uw eigen website met dochterpagina’s die uw bezoekers kunnen beheren is een andere mogelijkheid. Hiervoor is een zogeheten startpagina script nodig. Via het artikel Startpagina script komt u meer over dit soort scripts te weten. Binnen een mum van tijd heeft u zo een script op de server staan. Met goedkope webhosting heeft u vaak al voldoende om een dergelijke website op te zetten.

Veel startpagina scripts hebben ongeveer dezelfde werking. Een link moet doorgaans in een bepaalde rubriek worden geplaatst. Soms mag u ook tekst of een afbeelding plaatsen in uw rubrieken. Via een speciaal linksuggestieformulier kan het bezoek van uw dochterpagina een link ter beoordeling aanbieden waarna u de link eventueel kunt plaatsen.