Je eigen startpagina maken

Een eigen startpagina is eenvoudig te maken. U kunt uzelf op verschillende startpagina websites aanmelden. Men treft vaak een link op de homepage aan naar een registratieformulier. Heeft u zich geregistreerd, dan kunt u in het beheerdersgedeelte een dochterpagina aanmaken.

De startpagina is in de regel in een aantal kolommen opgedeeld. Hierin ziet u de verschillende rubrieken. In de rubrieken kunt u links plaatsen. Een stuk tekst plaatsen is soms toegestaan. Dit dient u dan wel in een categorie te plaatsen. In sommige gevallen dient u een minimaal aantal links te hebben, anders wordt uw pagina na enige tijd verwijderd.

Ook kunt u een extra zakcentje verdienen aan uw startpagina. Vaak is er de mogelijkheid om affiliate links te plaatsen. Daarbij linkt u naar de producten van een bepaald bedrijf. U ontvangt dan een vergoeding wanneer er iets wordt verkocht aan een bezoeker die via uw link bij de website van de adverteerder terecht is gekomen. Voor affiliate marketing kunt u zich bij een aantal netwerken aansluiten. Daisycon en Tradedoubler zijn voorbeelden van goede platforms.

Uiteraard kunt u ook links naar uw eigen sites plaatsen. Sommige mensen willen u betalen voor het plaatsen van een link naar hun website. Het wordt wel aangeraden dit op niet te grote schaal te doen. Een zoekmachine heeft snel door wanneer er sprake is van slechts gekochte links. Wanneer sprake is van veel betaalde links, wordt een website lager geplaatst.

Een alternatief voor een startpagina op andermans website, is zelf een startpagina website aanmaken. Als u de juiste software gebruikt is dat prima te doen. Wilt u meer weten hierover, dan is het artikel Eigen startpagina erg informatief. Een startpagina script is een must voor uw eigen startpagina website. U betaalt voor een startpagina script geen honderden euro’s. Hoogstens enkele tientjes.

Het startpagina script biedt bezoekers de mogelijkheid om hun eigen startpagina te beheren. Het is overigens geen verplichting. U kunt het zo uitzetten. Wellicht wil een bezoeker wel een link naar zijn eigen site op uw pagina. Een linktip kan men via een daarvoor bestemd formulier invullen. U kunt dit formulier bij iedere dochterpagina zien. Qua kleuren kunt u alle onderdelen van uw website aanpassen. Kennis van de techniek is niet nodig. In feite is het startpaginascript een CMS systeem om een linkoverzicht te maken.