Je eigen website met CMS programma

Voor het beheer van een website is een CMS programma bijzonder handig. Is uw site nog niet van een CMS voorzien, dan zou u eens moeten nadenken over de mogelijkheden die een CMS u zal bieden. Dikwijls is een CMS uit te breiden met allerlei extensies.

Er is geen verstand van de techniek nodig om gebruik te maken van een CMS programma. Website inhoud wordt losgetrokken van de opmaakcodes waardoor u zich in principe geen zorgen hoeft te maken over de opmaakcodes. Een eigen design is in te laden en men kan aangeven waar er content voor actualisering in aanmerking komt. Plaatjes hoeft u niet meer met FTP over te zetten naar de server. Die kunt u uploaden in de beheeromgeving van het CMS.

Gaat u binnenkort een CMS gebruiken voor uw website? De pagina Nieuwe site maken bevat meer achtergrondinformatie omtrent CMS pakketten. De installatie van een CMS is een onderdeel van de ingebruikname. Om u daarbij te ondersteunen is er vaak een installatieprogramma. Veel CMS systemen hebben een database nodig om de gegevens in op te slaan.