Je website maken

Bij het beginnen van uw eigen website zijn er verschillende aspecten waar u keuzes over zult moeten maken. Denkt u dat u klaar bent met alleen een domeinnaam, dan moet u dit artikel lezen. Gaat u een eigen website beginnen, zorg dan dat u weet welke zaken er geregeld moeten worden.

Een goede voorbereiding is belangrijk omdat u anders in een latere fase alsnog andere keuzes moet maken, wat voor extra kosten kan zorgen. Goedkope hosting heeft niet altijd de functies die u zoekt maar u kunt ook juist te veel betalen. Als u weet waar u op moet letten, dan kunt u ook hosting pakketten vergelijken bij diverse websites.

Naast domeinnaam is het eerder genoemde hosting pakket ook van belang. Een derde aspect is het CMS systeem dat u wilt gebruiken. Anders zult u zelf HTML en CSS code moeten maken. Wellicht weet u niet hoe dat moet. Dan is het enige dat u kunt doen een CMS pakket gebruiken. U kunt cms systeem leren doornemen als u hier meer over wilt lezen. De meeste dingen die u kunt bedenken zullen reeds met een CMS pakket mogelijk zijn. Door een CMS systeem kunt u makkelijker een wijziging aan uw website aanbrengen. Zowel mensen met weinig kennis van websites bouwen als mensen die die kennis wel hebben, gebruiken een CMS pakket voor hun website. Speciale functionaliteiten worden door veel programmeurs bovenop een reeds bestaand CMS pakket geprogrammeerd. Deels zal men nog steeds gebruik blijven maken van functies die al onderdeel zijn van een CMS programma. De gedachte hierachter is dat veel code van een bestaand CMS pakket zich al heeft bewezen.

Bij een eigen website beginnen krijgt u met de genoemde aspecten te maken. Wellicht krijgt u ook nog met andere zaken te maken. Wellicht wilt u ook iets doen met een eigen design en dan is webdesign een ander aspect. Het is niet het doel van dit artikel om volledig te zijn in het noemen van de aspecten. De bedoeling is vooral om de dingen te bespreken die altijd terugkomen wanneer u een nieuwe website maakt.