Je website samenstellen

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. Er zal in de regel weinig CSS kennis nodig zijn. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. Uw wijzigingen worden in een database opgeslagen. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. Op Websitebeheer vindt u meer informatie over CMS systemen. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.