Maak een eigen startpagina

Mogelijk heeft u de behoefte aan meer mensen die u online kunnen vinden. U kunt startpagina’s gebruiken voor het vergroten van de vindbaarheid van uw site. Een complete website met dochterpagina’s die naar uw eigen website linken, is ook een goed idee. U kunt voor beide opties kiezen. Op een aantal websites die u online kunt vinden is het mogelijk om zonder extra kosten een startpagina samen te stellen.

Het is dan wel onbekend hoe lang uw startpagina online blijft. De beheerder kan uw startpagina zomaar verwijderen zonder opgaaf van een reden. Soms stelt men als voorwaarde dat u bijvoorbeeld minimaal twintig links toevoegt. Op een bepaalde datum kan men controleren of uw pagina voldoet aan de minimumeis. Is dat niet het geval, dan wordt uw pagina verwijderd.

Meer over het aanmaken van een startpagina is te lezen op de pagina startpagina aanmaken. Tevens vindt u er verwijzingen naar andere artikelen hierover. Onderscheidend zijn is belangrijk op het internet. U moet de aandacht van de bezoeker naar uw pagina zien te trekken. Interessanter maken van de startpagina kan met het toevoegen van informatieve teksten en videomateriaal.

Verder is zelf een startpagina website bouwen ook een optie. U bent dan de baas over de hele website. Er kan dan geen dochterpagina door iemand anders worden verwijderd. Het kan zomaar zijn dat u juist veel tekst en video’s op uw startpagina wilt plaatsen. En slechts een handjevol links. Het wordt dan lastig om bijvoorbeeld twintig te hebben op uw startpagina. U heeft volledige controle over de indeling dus aan een dergelijke voorwaarde zit u dan niet vast.