Maak je eigen site

Ter ondersteuning van het beheer van uw website zijn CMS pakketten in het leven geroepen. Een CMS systeem zorgt ervoor dat ook mensen met minder verstand van de techniek een website op touw kunnen zetten. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Maak wel de keuze voor een webhosting pakket waarbij u een database kunt aanmaken. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Dit aanmaken van een database is een actie die u zelf meestal moet uitvoeren. Het installatieprogramma zal dan vervolgens de benodigde database tabellen aanmaken.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Een aanrader is de pagina Wat is een CMS systeem. U kunt een CMS systeem pas gebruiken na de installatie ervan op uw webhosting pakket. Er is vaak een installatieprogramma beschikbaar welke u hierbij kan helpen. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.