Mijn eigen site met CMS pakket

U heeft baat bij een CMS pakket. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Andere voordelen kunt u op de pagina Eigen website met CMS vinden. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Bij het gebruik van een CMS systeem wordt de noodzaak om dingen in bestanden aan te passen een stuk minder. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.