Mijn eigen site met CMS programma

Het gebruik van een CMS biedt u enkele voordelen. CMS systemen bieden de mogelijkheid om op eenvoudige wijze wijzigingen aan te brengen aan je website. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Kun je werken met een tekstverwerker, dan zal ook het werken met de beheeromgeving van een CMS geen probleem voor je zijn.

Gebruik je een CMS dan zal het aanpassen van bestanden op de server niet zo vaak meer nodig zijn. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. De scheiding tussen content en opmaak zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Het aanbod van CMS pakketten is vrij groot. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Met een CMS kunt u zelf snel aanpassingen doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. U hoeft geen PHP of HTML kennis te hebben om met een CMS te werken.

Wilt u meer weten over hoe u een CMS in gebruik neemt? Op Een website maken vindt u meer informatie over CMS systemen. Bij het CMS zit vaak een installatie script dat u kunt gebruiken om de installatie te vergemakkelijken.