Mijn eigen website beginnen

Een website kan in principe zonder CMS pakket succesvol worden. Ziet u dit als een optie, bedenk u dan of het daadwerkelijk het beste alternatief is. Als het enigszins mogelijk is, adviseren wij u gebruik te maken van een CMS programma. Mocht u ooit de site willen verkopen, dan kan de ander met het CMS programma de website eenvoudig aanpassen. Met een CMS pakket wordt het beheer van de site makkelijker.

Werkt u met een team aan de website, dan zijn CMS systemen erg nuttig. De kans is groot dat u het werken met een CMS systeem niet lastig vindt. Om er meer over te leren zou u de pagina bedrijf website kunnen doornemen. Vaak wordt u bij de installatie geholpen door een installatieprogramma.

Veel CMS systemen bieden de mogelijkheid om metagegevens rondom uw content in te vullen. U kunt voor verschillende onderdelen van uw website bijvoorbeeld de belangrijkste zoekwoorden en een meta beschrijving invoeren. Gebruikt u geen CMS of ontwikkelt u het CMS zelf dan zult u moeten weten welke velden voor de zoekmachines relevant zijn. U verdoet uw tijd wanneer u voor een relatief simpele website zelf een CMS wilt bouwen.

Doordat er een beheerpaneel wordt gebruik, is overdracht van het beheer niet heel lastig. Het kan zijn dat u de website in de toekomst te koop wilt aanbieden. Dan is het wel een goed idee om er een beheeromgeving en dus een CMS pakket bij te leveren. Eenvoudig aanpassingen kunnen verrichten is voor veel kopers van belang.

Een eigen HTML template inlezen kan ook met veel CMS pakketten. U kunt dan het CMS pakket uw eigen design gebruiken. Het uiterlijk van uw website kan zo uniek gemaakt worden. Zo kunt u naast de meegeleverde thema’s van het CMS ook een eigen ontwerp kiezen. U kunt in de HTML de locatie van verschillende content elementen opgeven.