Mijn eigen website met CMS systeem

Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Een groot aantal gegevens kan via platte tekst worden ingevoerd. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. U doet dit via het controlepaneel van uw site.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? De tekst CMS systeem wat is het is een goede bron van informatie omtrent dit onderwerp. Een installer script wordt vaak meegeleverd. Dit script zet aan de hand van uw invoer de juiste instellingen. Hierdoor hoeft u niet zelf instellingen aan te passen in bestanden.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.